Descriere proiect - Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici” Apateu

Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici” Apateu
Du-te la conținut

Descriere proiect

ERASMUS+ BIRDS
Acest proiect are ca scop îmbunătățirea limbii engleze și a competențelor comunicative prin intermediul utilizării unor instrumente digitale și a unor conținuturi care leagă diferite țări europene, în virtutea originii lor comune și a moștenirii clasice.   
 
Cea mai bună modalitate de a atinge obiectivele propuse este prin asocierea în proiect a mai multor școli din Europa. Aceasta ne-ar da oportunitatea să învățăm despre alte culturi, care ne sunt mai apropiate nouă decât am fi crezut vreodată.
 
Lucrând împreună cu parteneri din alte țări în vederea atingerii aceluiași scop ne va lărgi perspectiva asupra realității care ne unește pe noi toți, în calitate de cetățeni europeni, în timp ce limba engleză și TIC vor constitui ustensile de învățare indispensabile.
 
 
În primul rând, ne dorim ca toți participanții să devină conștienți de trăsăturile comune pe care le împărtășim noi, ca țări europene. Ne-am dori, de asemenea, să inovăm metodele de predare prin utilizarea instrumentelor digitale și să încurajăm folosirea limbii engleze în afara clasei. În cele din urmă, ne dorim ca întregul proiect să devină o modalitate prin care să percepem procesul educativ drept un act plin de semnificație și sens.
 
Pe de-o parte, rezultatele obținute vor fi tangibile - postere, hărți, schițe etc. Unele dintre ele vor fi realizate digital, altele artizanal.
 
Pe de cealaltă parte, rezultatele intangibile obținute vor consta în lărgirea orizontului de cunoaștere al elevilor și  al profesorilor în anumite domenii distincte, cum ar fi cel al tehnologiei informației și a comunicațiior, al limbii engleze sau al culturilor clasice. Totodată, atât profesorii, cât și elevii își vor îmbunătăți abilitățile practice de colaborare.
Înapoi la cuprins